Društvena mreža Fejsbuk je još jednom zaslužna za emotivno porodično spajanje. Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice svog sina Danka poslednji put je videla pre šezdeset godina, kad je on bio tek šestogodišnjak. Naime, Jelin suprug napustio je tadašnju Jugoslaviju zbog političkih razloga, a sa sobom je poveo malog Danka.

“Baki Jeli bilo je vrlo teško kada su otišli. Jela kaže da su napustili državu bez da je nju iko išta pitao te nije imala načina da zaustavi svog muža. Njen drugi sin, moj otac, je ostao”, kaže unuk bake Jele Daniel Pavlić za “Croatia week”. 

Pogledajte i Priča bake četvoro unučića: Ovako je izgledao moj porođaj pre 33 godine

Kako su godine prolazile tako se između odvojene porodice izgubio kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gde živi. No, kada su otkrili Fejsbuk grupu “So you know you’re a Pavlic” preko nje su uspeli da pronađu i kontaktiraju Dankovu kćer. 

“Napokon sam saznao da Danko sa ženom i decom živi u Vankuveru. Nakon toga sam kontaktirao njegovu ćerku”, objasnio je on. 

Danko je bio izuzetno uzbuđen kada je čuo za rođake i jako je želeo da vidi svoju majku prvi put nakon 60 godina, makar preko Sajpa. Na Badnje veče baka Jela i Danko napokon su videli jedno drugo i pričali. 

Presrećni Danko namerava da obiđe majku za njen 93. rođendan u junu. Danijel, koji je inače šef filmskog centra u Domu kulture Kirstalna kocka vedrine Sisak namerava da snimi dokumentarac o ovoj priči.

Izvor: Croatiaweek 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.