Kraljevska venčanja izazivaju veliko interesovanje u narodu svuda u svetu, a mi smo ovog vikenda imali jedno u Srbiji u Beogradu, o kom su sa facinacijom pisali svi svetski mediji.

Prinčevski par, Filip i Danica Karađorđević svoju ljubav krunisali su brakom u Sabornoj crkvi, a njihovo venčanje veliki broj medija prenosio je uživo, te svi oni koji su želeli, bili su deo velike ceremonije.

Nakon crkvenog venčanja mladenci su zvanice dočekivali u Belom dvoru, a nakon prijema usledilo je i raskošno slavlje sa kojeg vam mi prenosimo najlepše i najdirljivije detalje.

Trenutak koji će dugo ostati u mislima svih zvanica, svakako je govor mladinog oca, našeg istaknutog i jednog od najpriznatijih svetskih slikara, Cileta Marinkovića.

"Pošto sam ja slikar, kolorista, ovoga puta moram reći da sam potpuno odlepio na belu boju, na tu jednu priču tog belila.

Danica je odrasla u umetničkoj porodici i tom svetu, u jedno čarobnom Parizu i tu je dobila svu pokretačnu snagu i energiju. Pored prelepe majke Bebe koja joj je dala lepotu, hraborst, odvažnost, vrednostima na kojima je odrastala. Mi smo imali mnogo uspeha i tu je Danica pronašla svoj svet i počela da kreira svoj život, sada sa Filipom.

Filip je jedan divan čovek, radoznao, razigran, koji je postao sada deo naše porodice i mi im želimo dosta dece i dosta uspeha", rekao je poznati slikar.

Pre venčanja, maladenci su isticali kako će ispoštovati sve običaje, što je podrazumevalo i onaj kome se najviše raduju neudate dame - bacanje bidermajera.

Svečani ton raskošne ceremonije u potpunosti su obojili zvuci srpskog kola koje je oduševilo sve prisutne. Uživajte...

Raskošno venčanje NjKV princa Filipa Karađorđevića i princeze Danice, obeležilo je vikend za nama, a za vas smo izdvojili najdirljivije i najlepše detalje ovog svečanog dana.