Nakon što su se razišli, Kolbi Nilson i njegova devojka doneli su odluku da se zajedno brinu o njihovoj ćerki Kajli koja se rodila četvrtog novembra. Međutim, nakon što su se u celu priču umešali njeni religiozni roditelji, Kajlina mama je iznenada promenila mišljenje. 

Kolbi objašnjava da su se oni pobunili jer je beba rođena u vanbračnoj zajednici, a njegova bivša devojka je donela odluku da brigu o bebi prepusti porodičnim prijateljima. 

Pogledajte i Nauka dokazuje: Očevi mogu da razviju jak odnos sa decom isto koliko i majke

Kako Kolbijev advokat Ves Hačins objašnjava, zakon u Juti dozvoljava biološkim majkama da svoju bebu daju na usvajanje bez obaveze da o tome obaveste oca.

Nilsen je podneo zahtev za stareteljstvo, a rodni list je izmenjen tako da je naveden kao biološki otac, međutim, to nije bilo dovoljno brzo. Da bi zadržao Kalji, Kolbi je morao sve to da odradi pre nego što je ona data na usvajanje, tačnije za svega nekoliko sati koliko je imao kada je saznao.

Senator Jute, Tod Vejler, ovu situaciju je nazvao nesrećnim slučajem, ali je napomenuo da se ovakav zakon u Juti primenjuje decenijama.

Pogledajte i Pet mitova o očinstvu

Kolbijev advokat, sa druge strane, tvrdi da je ovakav zakon neustavan.

"Statut koji dozvoljava da se ovo desi ne štiti biološke očeve. Mom klijentu je oduzeta ćerka bez njegovog znanja i odobrenja, to je u suštini i po definiciji - krađa."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.