Parovi koji su prošli kroz težak i bolan proces medicinski potpomognute oplodnje, nekad rečima ne mogu opisati kako je izgledao njihov put do roditeljstva.


Pročitajte i.. Najčešći uzroci neplodnosti

Fotografija koja je objavljena na Fejsbuk stranici američkog Šer instituta, a koju je napravila jedna njihova pacijentkinja, upravo opisuje njihovu bol.

Naime na njoj se nalazi devojčica okružena hiljadama špriceva i bočica u obliku srca. Svi ti lekovi bili su potrebni njenoj mami, kako bi ona došla na svet. 

"Majka je prošla kroz više ciklusa medicinski potpomognute oplodnje tokom godinu ipo dana. Ona je želela da ostane anonimna i rekla je samo da su igle bile najlakši deo priče. Emocionalna borba, ushićenje i tuga, to je ostavilo trag", izjavila je dr Molina Dejal iz Šer Instituta za ABC News.


Pročitajte i... Saveti lekara: Uspešna priprema za vantelesnu oplodnju


Otkad je fotografija objavljena, podeljena je već više od 3.000 puta i podstakla je žene da progovore o svojoj borbi s neplodnošću: kako su sve igle i bočice bile vredne boli. 

Wow, what a photo. Thank you to Sher Fertility St. Louis and Dr. Dayal patient Angela, who shows the true definition of love that went into making this gorgeous new baby girl.

Posted by Sher Institutes on Monday, October 5, 2015




Izvor: 24sata.hr


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.