Rejčel Regal je jednog dana kada je kupala svoju ćerkicu Eli, primetila da joj je kosa opala na potiljku. Njen strah se obestinio. Molila je boga da nijedno njene dete nikada ne oboli od bolesti sa kojom je ona bila suočena, ali sudbina je htela drugačije. Šestogodišnjoj Eli je kosa počela u pramenovima da opada.

A onda je Rejčel rešila da iz ove negativne situacije izvuče maksimum, otvorila je grupu na Fejsbuku u cilju podrške svim ljudima koji pate od iste bolesti kao ona i njena ćerka.

Alopecija je autoimuna bolest kože i mnogo ljudi boluje od ove bolesti za koju ne postoji lek. A kada se ovo oboljenje pojavi kod deteta može biti jako veliki problem društvene prirode, jer okolina misli da je u pitanju karcinom te nailazi na saželjenja i samim tim deca prolaze kroz teške psihičke i socijalne promene.

Rejčel je počela kosa da opada postepeno, ali onda je jednog dana ostala bez ijedne dlake na glavi, isto je bio slučaj i sa njenom ćerkom Eli, koja je svojoj majci jednog dana po povratku iz vrtića rekla: "Želim da budem ćelava i lepa kao ti".

Ovo je Rejčel dotuklo, ali nije imala izbora, smogla je snage i nastavila da živi sa tim, sada njih dve savetuju i bodre milione drugih koji pate od iste bolesti.

Izvor: Blic Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.