To se dogodila vrlo brzo nakon što je njegova policijska stanica na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju njegovog herojstva.

Policajac Donald Veneable je u četvrtak na poziv uplašenih roditelja dojurio kako bi pomogao malenoj bebi koja je imala problem sa disanjem, te je počela da se guši. 

Potpuno smireno i vrlo brzo, Donalde je jednim potezom uspešno pomogao bebi.

"Naš kolega je učionio ono čemu smo ga učili - spasao je dete", rekao je njegov nadređeni, gospodin Džejmi Rejs i dodao da se Donald, na sreću, našao na pravom mestu u pravo vreme.

Džejmi takođe smatra da bi bilo koji drugi policajac učinio isto, kao i da je to njihova dužnost - "da štite i pomažu ljudima u nevolji".

Fotografija na kojoj ovaj heroj drži bebu, a koju je uslikao njegov kolega, podeljena je više hiljada puta, a isto tako je izazvala i lavinu pozitivnih komentara, od kojih je jedan privukao posebnu pažnju.

"Ne mogu rečima opisati koliko sam ponosna na svog sina. I on ima malo dete i sigurna sam da je u trenutku spašavanja mislio na njega. Sjajan posao, volim te svim srcem", napisala je Karen Venable, majka ovog heroja.

KUDOS CORNER!!Officer Donald Venable was at a domestic earlier this morning. While on the domestic call another...

Posted by Sunland Park Police Department on Thursday, September 24, 2015