Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najvažnijih izuma ovog milenijuma: Do čiste vode uz pomoć plastične cevi!

Jeftina proizvodnja i jednostavna primena izdvajaju ovaj mali predmet od svih drugih filtera za vodu. Predstavljamo vam “slamku života” - izum koji bi mogao da promeni svet.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Čak 663 miliona ljudi nema pristup čistoj vodi, upozorava UNICEF u izveštaju za 2015. godinu. Da li će ovaj mali predmet rešiti problem miliona?


Pročitajte i... Tri načina da pročistite vodu


Cevčica nazvana Lifestraw ("slamka života") je aparat dugačak oko trideset centimetara koji ima filter za vodu koji može da pročisti i do hiljadu litara vode. On filtrira čistu vodu u trenutku dok pijete, uklanja u potpunosti sve bakterije i viruse i ne zahteva nikakav poseban izvor energije.


Foto: Profimedia

Pored toga, koristi se jednostavno: jedan kraj „slamke“ se umoči u tečnost, drugi se prisloni uz usne i "usisava" i to je sve.


Pročitajte i... Koju vodu dati bebi?Foto: Profimedia


On košta svega dvedesetak dolara, a masovno je distribuiran na Haitiju nakon zemljotresa i u Pakistanu nakon poplava 2010. godine. Američki magazin "Time" uvrstio ga je u navažnije izume ovog milenijuma.

Izvor: National Geographic


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica