Ejmi Tomson ima 16 godina, tek je započela život, ali već je napravila grešku koja joj je uništila život. Na žurki je progutala jednu tabletu ekstazija, nakon čega je pala u nesvest i završila u invalidskim kolicima.

Primljena je u bolnicu 10. juna ove godine, nakon što je na zabavi pala u nesvest. Ubrzo je završila i u komi, a nakon dve nedelje takvog stanja, prvi put je uspela majci da stisne ruku. 

Ejmi se još uvek oporavlja od posledica kome, kreće se u invalidskim kolicima i jedva uspeva da govori. Njena porodica je na Fejsbuku objavila video u kojem se Ejmi zahvaljuje prijateljima na podršci.

Njena rođaka Kaja se nada da će fotografije i snimak da opamete mlade kako ne bi ni pomislili da eksperimentišu sa drogama.

"Mnogi ljudi mogu da plaču, da se smeju ili da budu šokirani nakon gledanja ovog videa. Ali evo šta se dogodilo Ejmi od samo jedne male tabletice, a isto to može da se dogodi i vama. Ako ovo ne bude trglo mlade da ne konzumiraju drogu, onda ne znam šta će", rekla je Kaja.

"Ejmi na ovom videu izgleda mnogo bolje nego kako je izgledala pre nekoliko nedelja, mnogo je napredovala", dodala je njena rođaka.

Nekoliko je osoba uhapšeno na zabavi na kojoj je Ejmi bila gost, zbog posedovanja ekstazija, pa se predpostavlja da je droga uzrok višenedeljne kome.

Porodica poručuje svima da treba da se klone svih, pa i "naizgled bezopasnih lakih droga". Nadaju se da će se njihova ćerka oporaviti, ali se još uvek ne zna koliku štetu je pretrpelo njeno telo.

Detektiv Majkl Miler, čiji je sektor droga, rekao je: "Svaka droga može biti rizična, ali je konkretno kristalizovana MDMA mnogo opasnija, od drugih. Nije bitno da li je MDMA kristalizovana ili je u obliku tablete, efekat je isti. Korišćenje MDMA i alkohola, i alkohola ili bilo koje druge droge, dovodi do fatalnih posledica", naveo je detektiv.