Prvi „Liks“ svetski kup u motorici za decu sa autizmom i posebnim potrebama održaće se u subotu od 11 časova na fudbalskom terenu na Adi Ciganliji i učestvovaće oko 200 deca iz Srbije, Crne Gore i BiH saopšteno je na izuzetno posećenoj konferenciji za medije u Sportskom savezu Srbije.

Pogledajte i Autizam - značaj rane dijagnostike

Generalni skeretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez istakao je da je ovaj pionirski poduhvat u svetskim okvirima podržalo i Ministarstvo omladine i sporta Srbije, naglasio da se u akciju uključio i Sportski savez Srbije i pozvao i druge društveno sportske organizacije i humane sportiste da se priključe.

"Sportski savez Srbije uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta organizovalo je i podržalo ovu plemenitu akciju. Želimo da pomognemo našoj deci koja će na poseban način ulepšati subotu na Adi Ciganliji", rekao je Batez.

Nekadašnja košarkašica i autorka programa Ljiljana Stanojević potrudila se za "Liks" Svetski kup u motorici za autističnu decu bude organizovan na najvišem nivou.


Pogledajte i Doktor Karp: Mislim da znam šta izaziva autizam!

"Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sportskom savezu Srbije, Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, Domu u Zvečanskoj, Kancelariji za mlade, Udruženju za autizam Srbije, predsedniku Organizacionog odbara „Liks“ svetskog kupa u motorici i potpredsedniku Sportskog saveza Srbije Velizaru Đeriću, klubovima, savezima, sportistima i svim dobrim ljudima koji su podržali ovu akciju", rekla je Ljiljana Stanojević, tvorac svetski jedinstvene „Liks metode“ u radu sa autističnom decom.

Na ovom svetskom kupu učestvovaće deca i mladi sa najnižim sposobnostima govora i kretanja i na 30 poligona pokazaće koliko ove metode pomažu u njihovoj socijalizaciji i poboljšanju opšteg stanja.

Promoter „Liks“ svetskog kupa u motorici za autističnu decu biće najbolja srpska sportistkinja svih vremena strelac Jasna Šekarić. Milena Reljin, proslavljena olimpijka u ritmičkoj gimnastici, dovešće male ritmičarke, a iz Tekvondo kluba Šabac predstaviće se dvoje najmlađih takmičara. Planiran je i plesni program.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.