Kada je reč o mestu na kom voli da provede letnje mesece i načini beg od profesionalnih angažmana, istaknuti glumac Srđan Žika Todorović već godinama unazad veran je crnogorskom primorju.

Njegov odlazak u malo ribarsko naselje Bigovo uveliko ima odlike tradicije. Tu boravi u porodičnoj kući svog oca, glumačkog barda Bore Todorovića, koji je preminuo sedmog jula prošle godine. Na mestu koje čuva neizbledive uspomene, tajne, anegdote i dogodovštine porodice Todorović, Srđan ove sezone letuje sa suprugom Anom i sinom Dejanom, čiji su roditelji postali prvog maja 2014. godine.

Pročitajte i Bane Mojićević: Prvo letovanje sa najmlađim članom porodice (FOTO, VIDEO)

"Dejanov dolazak na svet sve nas je usrećio, a roditeljima bih poželeo da sebe, kao i sve nas usreće i jednom devojčicom", rekao je prošle godine za naš magazin popularni Đenka.

Inače, Jadran i Crna Gora sviraju značajnu notu u životnoj kompoziciji Ane i Žike. Upoznali su se pre više od decenije na Adi Bojani. Ubrzo su se venčali u kući njenih roditelja na Cetinju, u prisustvu nekoliko najbližih prijatelja i kumova. Premda poznat kao umetnik koji izbegava pojavljivanje u medijima, nekadašnji bubnjar kultnog benda EKV, jednog vrelog popodneva u Bigovi, pokazao je dobru volju da se na trenutak umiri ispred objektiva foto-aparata.

"Sa porodicom se odmaram na moru i tu se baš opuštam. Ne volim da dajem izjave ni intervjue, a još manje da se slikam. Vama svaka čast, hvatate me na prepad, šta da radim", iskreno je odgovorio novinarki dnevnog lista Kurir. Odgovor na to na koji način ispunjava svoju svakodnevicu na primorju, potražili smo od meštana.

Pročitajte i Porodično letovanje u Grčkoj: Alesandra Ambrozio uživa u lepotama Mikonosa (FOTO)

"Žika svako jutro ide u prodavnicu po hleb i ostale namirnice, a onda sedne u jedan restoran pored obale da popije kafu. Popodne njegova supruga ponovo ide u nabavku. On voli da predveče odvede Anu na pečenu ribu. Ovde ga svi znaju i poštuju, oduševljavaju se time što je prirodan i normalan. Ljudi jedva čekaju da mu se obrate, čak ga i stranci prepoznaju i zaustavljaju na ulici", opisao nam je jedan od stanovnika Bigove, gde često boravi i Srđanov kolega Vuk Kostić, sa kojim je delio glavnu ulogu u filmu Apsolutnih sto.

Todorović ne provodi previše vremena u neposrednoj blizini morske vode. Evidentno je da nije ljubitelj brčkanja, a nije mu blisko ni sunčanje na ležaljci. Ponekad ode da se okupa na nekom skrivenom mestu gde nema meštana i turista, a kad poželi da se rashladi posegne za sladoledom. Naš fotoreporter uslikao ga je kako u šortsu sa militari motivima odlazak da kupi pivo u obližnjoj prodavnici. Napitak od ječma najviše voli da konzumira u svojoj kući.

Izvor: Story

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.