“Dopustite da se predstavim - Pipiloti Viktuali Rulgardini Krusmjanti Efraimsdoter Lungstrump.”

Ovako glasi puno ime devojčice koja je uveseljavala detinjstvo mnogim generacijama, a njen lik prvi put je davne 1969. i 1970. godine oživela švedska glumica Inger Nilson.

Pogledajte i Kako danas izgleda devojčica koja nam se smešila sa omota kultne čokolade "Seka"? (VIDEO)

Inger danas ima 56 godina i živi u glavnom gradu Švedske, Stokholmu. Zaposlena kao sektretarica, ali nije odustala od glume, pa povremeno prihvati ulogu u nekoj pozorišnoj predstavi.

Pogledajte i Evo kako danas izgleda "beba-sunce" iz Teletabisa...(FOTO)

I iako je davno prerasla otkačene kostime najneobičnije devojčice na svetu i riđe kikice zamenila ženstvenijom frizurom, Inger je zadržala širok osmeh, po kome se može prepoznati lik vesele Pipi.

Književnica Astrid Lindgren je priču o Pipi Dugoj Čarapi izmislila kako bi zabavila svoju bolesnu ćerku Karin. Do danas su knjige o Pipi prevedene na 70 jezika i prodate u oko 66 miliona primeraka. Samo u Švedskoj snimljeno je više od 40 filmova sa sedam različitih glumica, a prva je bila upravo Inger.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.