Otkako se pojavila, ova lutka zamišljena je da bude prava modna ikona. Iz tog razloga najnovija kolkcija lutaka, nazvana "Fashionistas" donosi veoma raznolike Barbike obučene po savremenoj modi. 

Za razliku od dosadašnjih viokih potpetica, po prvi put, omiljenu lutku je moguće videti u ravnoj obući, kao što su martinke, baletanke, kroksice, bajkerske čizme, lagane sandale, pa čak i udobne skejterske ili duboke patike!

Pogledajte i... Baš kao sve devojčice: Pogledajte kako izgledaju Bratz lutke bez šminke (VIDEO)

Devojčice danas mogu da biraju lutku sa bilo kojom od osam nijansi kože, 23 boje kose, 22 frizure, 14 oblika lica i čak 18 nijansi očiju.

Svima njima zajedničko je to što su obučene potpuno opušteno, u trenerke, farmerke ili sportsku garderobu, a tu je i odeća predviđena za plažu.

Foto: YouTube/ printscreen

Ovom promenom Matelove igračke u ravnoj obući posebno su oduševljeni roditelji, jer ipak sada ova lutka deci daje malo realističniju sliku o oblačenju.


Pogledajte i... Da sva deca budu jednaka: Nove lutkice sa invaliditetom (FOTO)

Prema komentarima na društvenim mrežama, devojčicama se posebno dopada to što sada, kad se Barbika izuje, više nema ona izvitoperena stopala u kojima deluje kao da stoji na prstima, već, zahvaljujući specijalno dizajniranom pokretljivom članku, može lepo da gazi i prstima i petom po podlozi na kojoj stoji. A opet, kad poželi da obuje štiklu, jednim klikom na zglob može i to.

Izvor: Telegraf

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.