Vodeći se sloganom "Kaži mi kako ti se zove dete, reći ću ti šta i kako kupuješ", investiciona banka Goldman Saks iz Njujorka sprovela je zanimljivo istraživanje kako bi saznala šta imena dece otkrivaju o potrošačkim navikama njihovih roditelja!

Kako bi se uradila što preciznija statistika, veliki broj imena je kategorisan u tri osnovne grupe: tradicionalna, neobična i klasična imena.

Sprovedena anketa je pokazala da roditelji nisu veliki ljubitelji tradicionalnih imena i da su ona sve ređa u Americi. Za to je zaslužna antikonformistička tendencija ali i sklonost ka jedinstvenim brendovima.

Obzirom da tradicionalna imena nisu toliko popularna u Americi, anketa se bavila i zastupljenošću neobičnih imena kod dece. Kako se i očekivalo, neobična i moderna imena su veoma poželjna i roditelji se često odlučuju za njih. Ovaj trend je sve prihvaćeniji u Americi jer mladi i moderni roditelji žele da se razlikuju od ostalih i da na neki način, skrenu pažnju na sebe.

Sa druge strane roditelji koji svojoj deci daju klasična imena, kao što su Džek ili Džejkob, manje su otvoreni za promene i prihvatanje novina. Vodeći se time, oni obično kupuju proizvode velikih i proverenih robnih marki, izbegavajući manje poznate brendove.