Haja Sara Šahar, ultraortodoksna Jevrejka iz Bnei Braka, kraj Tel Aviva, je od samog venčanja pokušavala da ostane trudna, odnosno čitavih 45 godina. Kada se konačno odlučila na in vitro oplodnju, iako se ne zna da li je plod začet supermom donatora ili kupljenom, Haja je ostala trudna. 

Juče je bio najradosniji dan za ovu hrabru mamu jer je uspela u svojoj nameri. Haja je rodila svoje prvo dete, zdravog dečaka, u bolnici Meir u Kfar Saibi, kako prenose svetski mediji.

Pogledajte i Rodila blizance u 60. godini 

Doktorka koja je sve vreme pratila Hajinu trudnoću i na kraju je porodila, saopštila je da je porođaj protekao u najboljem redu, i da se dečak rodio sa težinom od 2,68 kilograma. Ono što je važno napomenuti, iako je mama Haja u podmaklim godinama, ona će moći da doji svoje dete.

"Mi ne preporučujemo pokušaje trudnoće posle 54 godine, ali smo bili vrlo uzbuđeni tokom porođaja. Ne sumnjamo da će ona biti odlična majka. Ona je posebna osoba. Beba je vrlo slatka", dodala je doktorka. 

Ona je posebno pohvalila upornost i odgovornost trudnice jer je ona redovno dolazila u kliniku za praćenje visoko rizične trudnoće, išla na neophodne testove i ultrazvuk, odlično sarađivala i nikada se nije žalila.

Pogledajte i Trudna u 65. godini: Majka 13-oro dece nosi četvorke!

Nakon porođaja Haja je poručila: "Nikada ne odustati". To bi ujedno mogla da bude najjača poruka svim ženama koje se godinama bore sa sterilitetom!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.