Iako smo već naslućivali ovo pravilo, jedno istraživanje ga je i potvrdilo - heteroseksualni parovi nisu raspoloženi za vođenje ljubavi u isto vreme. 

Sudeći prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija koja se bavi proizvodnjom seksualnih igračaka Lovehoney, a koje je obuhvatilo 2.300 odraslih osoba, muškarci najviše uživaju u seksu u periodu od 6 do 9 sati ujutro, dok su pripadnice lepšeg pola raspoloženije za razmenu nežnosti između 23 sata i 2 sata posle ponoći.

Samo 16 procenata muškaraca je izjavilo da voli da vodi ljubav pre spavanja, dok svega 11 procenata žena priželjkuje seks u jutarnjim satima. 

Pročitajte i Seks nakon porođaja: 4 činjenice koje vam niko neće reći

Oko 44 procenta žena i 33 procenta muškaraca koji su učestvovali u istražvanju su priznali da su u ranijim vezama imali probleme zbog različitih potreba kada je seksualni život u pitanju.

Ipak, ispitivanje je takođe pokazalo da se partneri tokom veze prilagođavaju drugoj polovini i traže kompromis kada su u pitanju razmene nežnosti u spavaćoj sobi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.