Nedostatak svakodnevnih nežnosti vodi ka gubljenju intime između bračnih partnera, pa je izostanak seksa samo logična posledica.

Problemi u dugotrajnim vezama i braku najčešće se povezuju s nedostatkom seksa, ali stvarni problem među partnerima zapravo leži u nedostatku svakodnevnih nežnosti, tvrde bračni terapeuti.


Pogledajte i Požuda, maženje, rutina... 8 faza seksualnog života kroz koje prolazi svaki par

Ukoliko one izostanu, s vremenom se gubi intimnost između muškarca i žene, a prvi i glavni pokazatelj je - upravo nedostatak poljubaca.

Istraživanje je pokazalo da samo pet odsto parova starijih od 45 godina razmeni više od 30 poljubaca nedeljno, a u svim starosnim grupama petina parova se uopšte ne ljubi, naročito ne s jezikom (iako su to ranije rado činili)!

Stručnjaci kažu da je ljubljenje mnogo intimniji čin od seksa - u tinejdžerskim godinama služi kao sredstvo za istraživanje seksualnosti, da bi kasnije postao dokaz velike bliskosti.

Znači, formula je vrlo jednostavna: što je više poljubaca - više će biti intimnosti.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.