Kris i Amanda Šlater iz Nevade, 12 godina su na sve načine očajnički pokušavali da dobiju dete.

Međutim, put do potomstva nije bio nimalo lak. 

Pogledajte i Iskustva roditelja: Vantelesna oplodnja ne treba da bude tabu

Foto: Fejsbuk/Amanda Kerry Schlatter

Naime, testovima je utvrđeno da Kris ima nizak nivo testosterona, dok su Amandi dijagnostifikovana endometrioza, policistični jajnici i blokirani jajovod.

Par je tada otpočeo proces oplodnje uz pomoć Intrauterine inseminacije - tehnologije koja  podrazumeva ubacivanje prethodno laboratorijski obrađenih spermatozoida u matericu u vreme ovulacije.

S obzirom da je ovaj tretman bio izuzetno skup, Kris i Amanda bili su prinuđeni da prodaju sve iz kuće kako bi uspeli u svojoj nameri da postanu roditelji.

"Nakon svakog izvršenog tretmana mislio sam da smo najzad uspeli, ali nakon šestog puta već sam počeo da gubim nadu. Osećao sam gorčinu svaki put kada bi neko od naših prijatelja dobio bebu", priča Kris.

Pročitajte i Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici

Jedina opcija koja im je tada preostala bila je vantelesna oplodnja. Međutim, par je ostao bez novca, te je Kris došao na ideju da se prijave na konkurs Baby Quest fondacije, koja finansijski pomaže parovima koji ne mogu da dobiju bebu.

Foto: Fejsbuk/Amanda Kerry Schlatter

On je ovoj fondaciji poslao dirljivo pismo, objasnivši zašto baš oni zaslužuju da dobiju pomoć, a već za dva meseca dobili su poziv koji će im promeniti živote - oni su bili ti koji su osvojili vantelesnu oplodnju.

Samo godinu dana kasnije, u martu 2013. godine, par je dobio sina Nou.

“Kada su mi rekli da je Amanda ostala u drugom stanju, nisam mogao da skinem osmeh s lica. Noa je presladak dečak koji je uneo radost u naše živote”, zaključuje ponosni tata Kris.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.