Dvadesetšestogodišnji Norvežanin sipao je svojoj devojci u frape lek koji uzrokuje abortus tvrdeći da je to bio "jedini način" na koji je mogao da je natera da pobaci.

Nesrećna devojka izgubila je bebu u 12. nedelji trudnoće kada je njen bivši dečko iz drugog puta uspeo da joj podvali pilulu za abortus. 

"Nekoliko puta je pokušao da me ubedi da abortiram, ali to za mene nije bila opcija", rekla je ona pred sudom. 

Pogledajte i Planiranje porodice: Šta kada vi želite dete, a partner ne?

Nakon što je popila frape, žena je osetila oštre bolove u stomaku, a usled toga je usledio i pobačaj. Doktori su obavili testove nakon čega su shvatili da se u njenom organizmu nalazila velika doza leka koji se koristi pri abortusu. 

Surovi muškarac je kasnije na sudu izjaivo da je osetio grižu savesti, ali da je to bio jedini način da ostvari svoj cilj. 


"Na internetu sam pročitao da ta pilula može izazvati deformitete ako ne deluje na pravi način. Kada prvi put nisam uspeo da joj izazovem pobačaj, počeo sam da se osećam krivim ako se dete rodi s deformitetom. Mislio sam da neću moći da živim s tim. Zato sam pokušao opet. Osećao sam se jako loše kada sam shvatio šta sam zapravo uradio", izjavio je. 

Njegov advokat Tor Angen ne slaže se sa optužnicom u kojoj se traži sedam godina zatvora jer, kako kaže to "nije fer, budući da ima još jedno dete iz prethodne veze".

Izvor: Superžena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.