IT stručnjak iz Melburna, Džordž Deka, bio je stidljiv sredovečni čovek koji je postao donator sperme nakon što je odustao od potrage za nekim sa kim bi mogao da zasnuje porodicu, dok se živahna psihijatrijska sestra, Keri Henkoks, odlučila za vantelesnu oplodnju nakon što joj je partner preminuo.

Keri je, zahvaljujući donaciji iz banke sperme, ostala trudna 2007. godine, a sa donorom Džordžom Dekom prvi put se srela godinu dana kasnije.

"Izabrala sam Džordža iz nekoliko razloga, ali prvenstveno zato što je izjavio da pristaje na budući kontakt sa detetom. Želela sam da moje dete bude u mogućnosti da jednog dana porazgovara sa svojim biološkim ocem, i pita sve što ga zanima", kaže Keri.

Samo deset meseci nakon rođenja devojčice Kler, Džordž i Kler su se sreli i zaljubili. Godinu dana nakon prvog susreta, ne samo da su bili ludo zaljubljeni, već su dobili i još jedno dete. Međutim, tada su nastali problemi.

Naime, za razliku od svoje sestre Ele, Kler na svojoj krštenici nema ime oca. Par se sada suočava sa brojnim zakonskim preprekama da devojčica zvanično bude priznata kao Džordžova ćerka. Ela sada, kao jedina zakonita naslednica svog oca ima pravo da svoju sestru isključi iz testamenta svog oca, a Džordž nema zakonsko pravo na donošenje odluka u ime svoje ćerke.

Ovaj neobičan par ima odvojene kuće, ali zajednički podiže svoje dve ćerke, koje sada imaju sedam i pet godina. Oni rešenje za svoj problem traže na sve moguće načine, a jedan od njih je i eventualno usvajanje.

"Kao jedino logično rešenje nameće se usvajanje, ali to za sada nije moguće jer Džordž i ja još uvek nismo počeli da živimo zajedno pošto ne želimo da na silu požurujemo stvari. A i bio bi krajnje čudan osećaj usvojiti sopstveno dete", kaže Keri.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.