Fotografiju dvogodišnjeg dečaka u sirotištu u Meksiku, Džin je prvi put videla 1985. godine. Mališan je bio slep i sa izuzetno ozbiljnim fizičkim povredama od prebijanja. Noge su mu bile polomljene, pretrpeo je oštećenje mozga, a celo telo mu je bilo u gipsu.


Ubrzo nakon što je videla fotografiju, Džin i njen muž Pol otišli su u Meksiko da posete sirotište.

"Kada sam ga videla, znala sam da bi trebalo da ga usvojimo", rekla je Džin za Bi-Bi-Si

PROČITAJTE I...Usvajanje: Srpski mališani čekaju strane pasoše

Jeane Briggs, foto: Facebook

Pored njega, Brigsovi su usvojili još 28 dece iz Rusije, Ukrajine, Bugarske i Gane. Imaju i petoro svoje biološke dece, što ih čini ponosnim roditeljima 34 deteta.

PROČITAJTE I...Kako usvojiti dete u Srbiji?

Iako većina roditelja ne bi znala šta da radi sa toliko dece, Brigsovi nameravaju da usvoje još dva dečaka iz Gane.

"Imaju tri meseca i napušteni su", navodi Džin. Džabin Kofi i Džon Dejvid pridružiće se porodici u SAD-u kada se papirologija i čitav proces usvajanja okonča, čime će broj članova porodice porasti na 36.

Jeane Briggs, foto: Facebook

PROČITAJTE I...Madona želi da usvoji još jedno dete?

Svako usvajanje je bilo drugačije. Najbrže je trajalo dva meseca, a najduže skoro godinu i po. U mnogim slučajevima, Džin i Pol su uspeli da ubrzaju procese zbog zdravstvenih problema dece.

PROČITAJTE I...Poznate ličnosti koje su usvojile decu

Kako je u proteklih 29 godina sve više dece pristizalo, Brigsovi su morali da prilagođavaju svoj dom. Sada ima devet spavaćih soba, od kojih su dve organizovane kao spavaonice za najmlađu decu. Ima oko 470 kvadratnih metara i dva puta je veća nego u početku.

PROČITAJTE I...Bred Pit i Anđelina Džoli usvajaju još jedno dete?

"Mi nismo tipična porodica. Ali mi ni ne želimo da budemo uobičajena porodica. Zato i pozivam svakoga da nas poseti. Samo moraju prvo da se pripreme za intenzivnu buku. Mnogo toga se ovde dešava", zaključila je Džin.

Izvor: RTS

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.