Porodicu, koja živi u Juti, ove zime neće posetiti Deda Mraz. Liza i Džon smatraju da su njihova deca bila nezahvalna u poslednje vreme i da ne zaslužuju da dobiju božićne poklone.

"To je jedan od najvažnijih zadataka za nas roditelje, pripadnike srednje klase u Americi", istakla je Liza. "Naša deca su toliko nezahvalna u poslednje vreme", dodao je Džon. 

PROČITAJTE...Roditeljstvo: 5 saveta kako da odgajite zahvalno dete

Umesto toga , Hendersonovi štede novac za časove koje će njihovu decu naučiti zadovoljstvu davanja. 

"Deca će svakako dobijati poklone od baka, deka i drugih članova porodice, ali ove godine, njihova pisma biće upućena Deda Mrazu sa ciljem da poklone namenjene njima on da nekoj drugoj deci koja su ih više zaslužila", rekla je Liza.

PROČITAJTE I...Saveti psihologa: Šta kada dete pobegne od kuće?

U intervjuu za ABC News, 11-godišnji Kaleb Henderson priznao je da su se on i njegova braća neprimereno ponašali. Često su se svađali i tukli međusobno a to je rastuživalo njihove roditelje. 

Božićni pokloni su se zbog toga pretvorili u jednu drugu vrstu poklona, a porodica je već poslala kutije sa odećom i slatkišima u malo selo na Filipinima, koje je teško pogođeno tajfunom.

PROČITAJTE I...6 važnih stvari o roditeljskom autoritetu

Liza i Džon srećni su što vide kako njihova deca postaju bolje osobe. Takođe, oni poručuju svim roditeljima da zauzmu stav kada uoče da se mališani ponašaju nezahvalno.

Da li vi podržavate odluku ovih roditelja?


More ABC US news | ABC World News

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.