Videli smo hiljade reklama za parfeme tokom godina, sa mladim modelima i glumicama, u kojima tvrde da određeni parfem čini da žene izgledaju seksi. U reklamama obećavaju da možete zavesti nekoga samo sa nekoliko kapi parfema na vašim senzualnim zonama poput vrata, zgloba, i još mnogo toga. Ali, da li parfem stvarno može da vas učini zavodnicom ? 

Prema studiji, koju je objavio Monell Chemical Senses centar, blistave reklame ne lažu! Ta mala bočica može da vas učini lepšim, a neke dame čak i mlađim!

PROČITAJTE I...Zbog čega 67 procenata žena vara svoje supruge?

Novo istraživanje pokazalo je da su ženska lica privlačnija kada su praćena prijatnim mirisima. Međutim, nije jasno da li prijatan miris može da utiče na vizuelnu percepciju crta lica ili, kako je ranije ocenjeno, na emotivnu percepciju lica u mozgu.

PROČITAJTE i...Nikol Kidman dostojanstveno pokazala svoje bore

Istraživači su ustanovili da stvari kao što su bore i fleke na licu, zajedno sa parfemom zapravo čine da žena izgleda starije, dok mlađa žena koja stavi dobar parfem izgleda mlađe. 

PROČITAJTE I...Bijonse je privlačnija otkad je postala majka

Istraživači su takođe otkrili da kada predstavnice obe starosne grupe imaju neprijatne mirise, ljudi ih posmatraju kao da su sličnih godina. Dakle dame, izgleda da je vaša investicija u parfeme ipak dobra !