Na Internetu se pojavila jedna neobična priča za koju nismo sigurni da li je istinita, ali smo želeli da vam je prenesemo jer je poučna, zanimljiva i nateraće mnoge roditelje da se zamisle...

Pogledajte i Srbija na drugom mestu u gledanju televizije!

"Učiteljica osnovne škole dala je svojim učenicima zadatak da napišu esej o tome koju bi želju hteli da im Bog ispuni. Na kraju dana, dok je ocenjivala eseje, pročitala je jedan koji ju je vrlo potresao.

Njen muž, koji je utom ušao u stan, ugledao ju je uplakanu i upitao: 'Šta se dogodilo?'

'Pročitaj ovo, to je esej jednog od mojih učenika', odgovorila mu je.


Pogledajte i Uticaj pasivnog gledanja televizije na decu

'Bože, večeras te molim da mi učiniš nešto vrlo posebno. Učini da postanem televizor. Želim da zauzmem njegovo mesto i da živim kao televizor u svojoj kući. Želim da imam svoje posebno mesto i da se moja porodica okuplja oko mene. Želim da me shvataju ozbiljno dok govorim. Želim da budem centar pažnje i da me čuju bez prekidanja i pitanja.

Želim da budem u društvu svog tate kad dođe kući s posla, čak i kad je umoran. Želim da me moja mama želi čak i kad je uzrujana, umesto da me ignoriše. Želim da se moja braća bore kako bi bila sa mnom.

Pogledajte i Televizor u dečjoj sobi izaziva gojenje?

Želim da osetim kako moja porodica sve ostavlja po strani, barem ponekad, samo da bi provodila vreme sa mnom. I na kraju, ali ne i manje važno, želim da ih učinim srećnima i zabavim ih.

Bože, ne tražim previše. Samo želim da živim kao televizor."

U tom trenutku, ganuti muž je rekao: "O moj Bože, jadno dete. Kakve grozne roditelje ima."

Žena ga pogleda i kaže: "Ovaj je esej napisala naša ćerka!"


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.