Naime, merenja osećanja sreće kod dece vršena su u 27 zemalja koje su u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i u Rumuniji, Letoniji i Litvaniji, a zaključeno je da se Južna Koreja nalazi na dnu liste od 30 zemalja u smislu zadovoljstva životom koje osećaju deca, a slede Rumunija i Poljska.

Saznajte i Šta je neophodno za bračnu sreću?

"Najrelevantniji faktor koji utiče na zadovoljstvo u životu dece je akademski stres, potom slede nasilje u školi, zavisnost od interneta, zanemarivanje i sajber nasilje", prenose Vesti-Online.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 4.000 domaćinstava sa decom mlađom od 18 godina.

Predsednik Svetske banke Džim Jang Kim, koji je i sam rođen u Južnoj Koreji, rekao je da obrazovni sistem teško opterećuje decu jer je fokusiran na nadmetanje i svakodnevni višečasovni rad.

Pogledajte i 15 stvari koje će običan dan učiniti srećnim

Nacionalni zavod za statistiku saopštio je da više od polovine južnokorejske dece uzrasta od 15 do 19 godina koja imaju suicidne ideje kažu da su razlozi za to "akademski učinak i upis na fakultet".

Roditelji u Južnoj Koreji poznati su po tome što upisuju decu u specijalne škole čija nastava traje do kasnih večernjih sati, a deca počinju da uče engleski jezik još u vrtiću. 


Pogledajte i UNICEF: Saveti za srećnu porodicu

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.