Bez obzira na to da li verujete da je sudbina zapisana u zvezdama, činjenica je da mesec u kom ste rođeni vi ili vaša beba, može igrati značajnu ulogu u životu.

Ukoliko ste od onih koji ne veruju u sudbinu, porčitajte šta kažu istraživanja o bebama rođenim u novembru:

1. Velike su šanse da će dečaci biti levoruki

Istraživanje objavljeno u časopisu Cortex pokazalo je da su muškarci rođeni u periodu od novembra do januara češće levoruki, u odnosu na muškarce rođene u drugim mesecima. Naučnici zapravo ne znaju zašto je to tako, ali sumnjaju da ima veze sa ranom izloženosti sunčevoj svetlosti, što potencijalno povećava nivo testosterona i može povećati šanse za jačanje leve strane tela, odnosno leve ruke.

2. Često su atletski građeni

Istraživanja sa Univerziteta Eseks pokazala su da su deca rođena u oktobri i novembru čvršća i jača od svojih vršnjaka. Naučnici smatraju da bi to moglo biti zato što su njihove mame bile više izložene suncu i vitaminu D u zadnjim mesecima trudnoće, što je njihovoj deci donelo jače kosti i mišiće.

3. Manje su šanse da će patiti od srčanih problema ili raka pluća

Tako barem tvrde autori istraživanja sprovedenom na Univerzitetu Kolumbija, objavljenom u Journal of the American Medical Informatics Association, gde stoji da će osobe rođene u novembru imati manje šanse oboljenja od raka pluća i pojave srčanih problema, ali im zato preti povećan rizik bolesti gornjih disajnih puteva.

4. Njihovo cveće su hrizanteme

Cveće koje kod nas simboliše uspomenu na mrtve, žaljenje, smrt i prolaznost života, na Dalekom istoku i u drugim delovima sveta simbol je mladost i dugovečnost. Smatra se da hrizanteme donose sreću u dom, a u prirodi su vrlo izdržljivi cvetovi koje je dosta teško gajiti - baš kao i decu rođenu u novembru.

5. Ljudi o njima imaju veoma visoko mišljenje

Kad bismo pravili rođendansku žurku slavnim ličnostima rođenim u novembru , bila bi tu jako dobra ekipa slavljenika: Leonardo Di Kaprio, Skarlet  Johanson, Martin Scorceze, Džodi Foster, Rajan Gosling i mnogi drugi, dakle društvo o kojima, primjećujete, javnost ima jako visoko mišljenje.

6. Dobri su horoskopski znakovi

Osobe rođene u novembru u horoskopu mogu biti škorpije ili strelci, a oba ta znaka su veoma omiljena u društvu.

Kaže se da su škorpioni lojalni, harizmatični i ambiciozni dok je strelac poznat po svojoj radoznalosti, optimizmu i sklonosti avanturama.