U okviru istraživanja o jačanju volje, u kojem je učestvovalo 550 mališana uzrasta od četiri do šest godina, mališani su sedeli sami u sobi, bez nadzora roditelja, a ispred njih su ostavljane penaste bombone.

Nasmejte se i uz Jedna noć mame blizanaca (VIDEO)

Naučnici su mališanima poručili da bi trebalo da se uzdrže od uzimanja bombone makar petnaest minuta, a obećana nagrada za suzdržavanje iznosila je dve bombone. Ukoliko ne bi izdržala, dobila bi samo po jednu.

S jedne strane, jedna grupa malih učesnika eksperimenta nije odolela poslastici, dok je druga bila jače volje. Mališani koji su pokušavali da odole bombonama poslužili su se različitim tehnikama -  pevušili su, klatili se...

Zanimljivo, istraživanje je pokazalo je tek nekolicina mališana odmah pojela svoju bombonu, dok je znatno veći broj bio jak i potrudio se da "zaradi" dva slatkiša.

Pogledajte i Ova devojčica tvrdi da nije stavila karmin! (VIDEO)

Inače, ranija naučna istraživanja pokazala su da deca koja su u stanju da se suzdrže pri sličnim eksperimentima beleže bolje rezultate u školi, zdraviji su i napredniji što se tiče znanja, a uz to su bolji i u samokontroli.

Ipak, stavimo nauku na stranu i nasmejmo se zajedno ovom neodoljivom snimku...

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.