Hejlini roditelji su, očajni što njihova devojčica mora da se nosi s ovako teškim problemom i što tako mala već oseća stid i krije levu šaku, pronašli fondaciju koja je za Hejli pomoću 3D štampača napravila protetičku šaku.

Pogledajte i Pogledajte dirljiv trenutak kada dečak rođen bez šake dobija protezu (VIDEO)

"To je bilo njeno ostvarenje sna", otkrio je njen tata. "Suština je u malim stvarima, ona sada može da drži svog medu, ljušti bananu i lakira nokte druge ruke".

Šaka koju je Hejli dobila posredstvom fondacije E-Nable, zahvaljujući kojoj je do sada pomoć dobilo četrdesetoro dece u Americi, jedna je od jeftinijih varijanti koje se proizvode u sve popularnijem štampaču (košta svega 50 funti). Kako proizvođači objašnjavaju, one se prave u različitim bojama, kako bi deca koja ih koriste bila ponosna na to što su drugačija.

Pogledajte i Izum jedne majke pomaže deci sa invaliditetom da osete radost hodanja

"Deca biraju svoj dizajn i boju i one ne izgledaju kao što biste očekivali da proteza izgleda. Deca se osećaju posebnima i nije ih sram", objašnjavaju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.