"Čudesna" Mejsi, kako je nazivaju irski i britanski mediji, rođena je u septembru 2009. godine, šest nedelja pre termina. Odmah nakon što je došla na svet, devojčicu su prebacili na Odeljenje intenzivne nege.

"Najpre mi niko nije govorio šta se događa. Nisam mogla ni da je vidim nakon rođenja - tako su je brzo odneli od mene! Sestre su me izveštavale kako je moja devojčica, ali svi su bili vrlo neraspoloženi i ozbiljni", kaže Mejsina mama Ema, koja je prve tegobe i znakove da se događa nešto neobično počela da oseća u 34. nedelji trudnoće.

VIŠE: Majčin dodir vratio bebu iz kliničke smrti! (VIDEO)

Kako objašnjava, osetila je čudnu nadutost, a njena beba je prestala da se pomera. Ubrzo posle porođaja, Ema je otkrila nešto šokantno: Mejsi je rođena bez ijedne kapi krvi u telu, a nivo hemoglobina u njenom organizmu iznosio je - nula!

Lekari su tada objasnili da je reč o medicinskom fenomenu i da je sva Mejsina krv prešla u njenu majku. Zbog toga je devojčica tokom dve nedelje nakon rođenja primala transfuziju, a lekari su predviđali da će posledica ovog neobičnog stanja biti značajno oštećenje mozga.

VIŠE: Preminula na porođaju, pa – oživela!

Međutim, malena Mejsi je sve iznenadila svojim neverovatnim oporavkom. Ona je iz bolnice konačno izašla i ušla u svoj porodični dom za Božić 2009. godine, a danas, pet godina kasnije, odličnog je zdravlja.

Kako prenose mediji i kako tvrdi Mejsina mama Ema, ova devojčica do sada je jedina koja je doživela i preživela ovo specifično stanje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.