Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova istraživanja: Bebe u stomaku mogu da zapamte stihove!

Trudnice sada imaju novi domaći zadatak, budući da su poslednja istraživanja, sprovedena na Univerzitetu u Floridi, pokazala da bebe mogu da uče stihove još u materici. Zvuči neverovatno, zar ne?!

  Izvor: Foto: Profimedia

Naime, naučnici su zamolili 32 žene da od 28. do 34. nedelje trudnoće recituju stihove glasno dva puta dnevno i da potom dođu na testiranje. Na testiranju su trudnicama puštali snimke istih stihova, koje su recitovale svojim nerođenim bebama, ali glasom neznanca. U toku slušanja snimaka, naučnici su merili otkucaje srca fetusa. Nakon 34. nedelje trudnoće, mame su prestale da recituju stihove, a potom su se vratile na testiranje u 36. i 38. nedelji. 

Povezane vesti

Studija, koja je objavljena u časopisu"Ponašanje i razvoj dece", otkrila je da se za 34 nedelje ritam srca fetusa smirio kao odgovor na poznate recitovane stihove. Čak i nakon što su mame prestale da recituju stihove, oni su zadržali svoj ritam srca.

Povezane vesti

"Praktično smo pitali fetus – ako ti majka ponavlja stihove, da li ćeš ih zapamtiti?", kaže autor istraživanja Šarlin Kruger. "Kada majka govori, ne samo što fetus čuje, već i cela kičma vibrira."

A da li vi čitate vašoj bebici u stomaku?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica