Većina lekara preporučuje da se u seksualne odnose ne stupa tokom prvih šest nedelja posle porođaja. U zavisnosti od toga kako je porođaj prošao i kakve je posledice ostavio po telo žene, neki stručnjaci dozvoljavaju i nešto manje od šest nedelja, a nije redak slučaj da se ta granica pomeri i na znatno duži period čekanja.

Međutim, postoje mame koje su spremne za intimne odnose odmah nakon porođaja.

Da, dobro ste pročitali, neke žene već u porodilištu mogu da vode ljubav - bar prema pisanjima stranih medija!

Kako piše australijski sajt Mama Mia, neke mame su priznale da su sa svojim partnerom razmenile nežnosti svega nekoliko sati nakon što su donele decu na svet. Novinari ovog portala navode iskustva koje su neke korisnice Interneta podelile na forumima i prema kojima su bile u neophodnom raspoloženju vrlo brzo posle porođaja.

Mnoge od njih su bile u stanju da izvedu sve osim direktnog seksualnog kontakta, ali je bilo i onih koje su zaista imale seksualni odnos u bolničkom krevetu!

Ovaj tekst izazvao je potpuni šok među mamama koje priznaju da im je bilo potrebno mnogo više od par sati da ponovo budu spremne za vođenje ljubavi, a ima onih koje s rezervom gledaju na pomenute priče.

Šta vi mislite - da li je moguće imati seksualni odnos odmah nakon porođaja?