Tridesetdevetogodišnja mlada je porođajne bolove dobila 5. juna – dan pre zakazanog venčanja, ali je to nije sprečilo da sutradan obuče venčanicu i odšeta do oltara. Njena babica je to odobrila i rekla joj da, nakon što se uda za svog verenika i oca svoje bebe, bude u porodilištu najkasnije u 19 časova.

Tako je Liz, kojoj je već pukao vodenjak, čitav dan provela u pripremama za venčanje, a dok ju je frizerka sređivala za ceremoniju – ona je imala kontrakcije.

VIŠE: Kako izabrati idealnu venčanicu u trudnoći

"Mislila sam samo: ’Izdrži, drži se. Moram da preživim ovo", priznaje Liz. "Nisam mogla da sedim. Konobar je bio pomalo zabrinut, stalno se vrzmao oko mene. Rekao je: ’Nadam se da se nećeš ovde poroditi’."

Pravo s venčanja, Liz i Merio su se uputili u porodilište, još uvek obučeni svečano, zbog čega im je medicinsko osoblje bolnice "Velington" uputilo snažan aplauz.

Ubrzo potom, na svet je došla Eva Ališa Šlimon, a neposredno nakon što su lekari konačno skinuli Lizinu venčanicu.

"Bilo je tako uzbudljivo. Bilo je zaista posebno, još uvek se smeškam zbog toga", rekla je Lizina babica Veriti O’Konor.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.