Veruje se da bi roditelji trebalo da se venčaju odmah po rođenju njihovog deteta i iskoriste magični period koji je u njihovi životima nastupio, kako piše BabyCenter.

"Ispostavilo se da ’magični trenutak’ traje duže nego što smo mislili. U nekim podgrupama, traje još duže", rekla je autorka istraživanja na ovu temu Kristina Gibson-Dejvis s Univerziteta "Djuk" i objasnila da se idealan period za venčanje roditelja proteže do treće godine detetovog života.


VIŠE: Mala deca na venčanju- da ili ne


Ona je sprovela istraživanje u okiru kojeg je analizirala rezultate 5.200 mališana iz SAD, koji su rođeni vanbračno. Rezultati studije pokazali su da se oko 64 odsto roditelja ove dece venčalo, ali da su majke afroameričkog porekla kasnije stupale u brak od pripadnica ostalih rasa.

Međutim, ovim istraživanjem je utvrđeno i da se gotovo polovina brakova sklopljenih nakon rođenja deteta okončala razvodom.

"Ovi brakovi su krhki", objasnila je Gibson-Dejvisova. "Ukoliko smatrate da je stabilan brak roditelja koristan za dete, imajte na umu da je malo vanbračne dece koja su to iskusila."

Ovakav stav je donekle kontroverzan, ali utemeljen na njenim stručnim nalazima.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj YuMama Fejsbuk stranici.