Kompanija "Cotton USA" sprovela je anketu u kojoj je učestvovalo 1.004 Britanaca, a njeni rezultati pokazali su zanimljivu činjenicu: parovi koji spavaju nagi su najsrećniji u svojim vezama!

Oko 57 procenata ispitanika otkrilo je  da spavaju bez ijednog komada odeće na sebi i da su veoma srećni u svojim vezama. S druge strane je oko 48 odsto onih koji spavaju obučeni i koji nisu naročito ispunjeni u vezi.

"Postoji veliki broj faktora koji utiču na uspeh veze. Ali na jedan od njih često ne obraćamo pažnju, a to su okolnosti u spavaćoj sobi", istakla je Stefani Tijers-Retklif, "Spavanje bez odeće u krevetu ili samo u donjem vešu može povećati osetljivost kože i dati podsticaj za otvorenost i intimnost među parovima, što dovodi i snažnijeg osećaja sreće."

Uz to, utvrđeno je i da na sreću u vezi utiču i maniri u spavaćoj sobi. Polovini ispitanih tako smeta ako partner jede u krevetu, oko 59 odsto učesnika ankete ne podnosi prljav veš na podu, dok 23 procenata smatra da partner ne bi trebalo da nosi čarape dok je u krevetu.