O jedanaestogodišnjem Dušanu čuveni američki portal Hafington Post pisao je kao o malom geniju iz Srbije. Ovaj laskavi naziv Dušan je i te kako zaslužio: dok njegovi vršnjaci još uvek crtaju Čiča Glišu – i to ne naročito uspešno – on stvara zrele ilustracije kojima beleži trenutke iz prirode i koji se smatraju vrhunskom umetnošću.

„Dušan, jedanaestogodišnji mladi slikarski genije iz Srbije, počeo je da crta s dve godine, a do osme je već imao dve samostalne izložbe“, navodi se u tekstu na ovom sajtu.

Od tada je Krtolica imao još dve izložbe, na kojima je predstavio radove nacrtane grafitnom ili hemijskom olovkom i na kojima se mogu pronaći zanimljivi likovi životinja, uključujući praistorijska bića.

Naime, Dušan je opčinjen životinjskim carstvom i može se pohvaliti bogatim znanjem o njemu, kao i o geološkim periodima i životinjama koje su u njima živele.

„Osnovac iz Beograda naučio je da crta pre nego što je prohodao, a voleo bi da jednog dana napravi sopstvenu encilopediju životinja“, piše Hafington Post.

Dušan Krtolica je za kratko vreme postao zvezda Interneta, a o njemu su pisali najpopularniji sajtovi na svetu, za šta se izborio svojim neverovatnim talentom. Pročitajte priču o ovom malom umetniku.