Kako on objašnjava, kada su bili mlad par bez dece, on i Stivi su uživali u seksualnim odnosima svakodnevno – ponekad i više puta dnevno. Jednostavno, sreli bi se u kupatilu i magija bi se dogodila.

Međutim, ubrzo su se venčali i dobili dvoje dece, a zbog brojnih obaveza i briga, njihova želja za seksom je oslabila, a i energije za polne odnose bilo je sve manje.

"Bio sam frustriran. Shvatio sam to lično. Moja žena je bila frustrirana. Shvatila je to lično", kaže Kinir i dodaje da postoji mnogo pritiska na bračne parove.

"Rekli su nam da će naša veza propasti ako u njoj nema dovoljno seksa", piše Džon Kinir. "S tim ’saznanjem’ smo svake večeri odlazili u krevet, zajedno s umorom, ličnim nesigurnostima i malim nevažnim ozlojeđenostima koje se javljaju zbog stresa koji brak i deca nose."

Zbog svega toga, jedno od njih dvoje bi obično predložilo: "Verovatno bi trebalo da imamo seks".

Ovo je postao neprijatan refren, a kada nije bio refren – dolazilo je do svađe i, samim tim, moralo je proći bez seksa iako su i dalje voleli jedno drugo.

Iz tog razloga, Džon je jedne večeri predložio svojoj supruzi da odustanu od stupanja u seksualne odnose. Pritisak je bio prejak, a promena je bila neophodna.

Ipak, kako Kinir ističe, on i Stivi nisu potpuno odustali od seksa. Jednostavno, dopustili su da seks ne bude obaveza, već nešto čarobno, do čega dolazi spontano.

"Oboje smo se složili da u našem slučaju najvažniji deo fizičke bliskosti nije reč ’fizička’. Složili smo se da je to deo o bliskosti", kaže Kinir i objašnjava da su se on i njegova supruga zaista posvetili jedno drugom.

"Postoji mnogo načina da budete bliski pre nego što dođe red na fizičku bliskost. Odlagali smo svoje telefone. Trudili smo se da pronađemo vreme jedni za druge. Razgovarali smo. Flertovali smo. Nije bilo pritiska. Seks nije bio u planu. MI smo bili u planu. A potom – dogodilo se nešto neverovatno", kaže ovaj suprug i otac.

S vremena na vreme, deca su bila u krevetima pre deset sati, kuća je bila relativno čista, pa su ljubav i nežnost osvajali ovaj par toliko da bi se njihov flert završio iza zatvorenih rata spavaće sobe.

Zbog toga je, smatra Džon, odustajanje od prosečnog broja seksualnih odnosa zarad spasavanja veze bila najbolja ideja koju su on i njegova supruga imali, a kada im se vođenje ljubavi konačno dogodi – ono je svaki put posebno.

"U prilikama kada smo zauzeti, može se desiti da do seksa ne dođe po nedelju dana ili čitav mesec, ali nikada ne prođe 24 sata bez naše bliskosti. Za nas, to je više nego dovoljno", završava Kinir.