Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula na porođaju, pa – oživela!

Rejčel Moris iz engleskog grada Četlenama je, pre jedanaest meseci, umrla tokom porođaja, a potom oživela i rodila zdravog dečaka!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Naime, u dvadesetoj nedelji Rejčeline trudnoće, lekari su ustanovili da ona boluje od placente previje, što znači da je poteljica u njenom slučaju u karakterističnom položaju koji može izazvati komplikacije na porođaju. Zbog toga je konstatovano da njena beba može doći na svet samo carskim rezom, te su joj lekari zakazali termin za porođaj.

Pogledajte:

Najčešći problemi s poosteljicom u trudnoći

Međutim, Rejčel je preživela obilno krvarenje, zbog čega je hitno primljena osam nedelja pre zakazanog termina, pa je njen porođaj bio daleko teži nego što se očekivalo jer je placenta obuhvatila glavnu arteriju i bio je neophodno ukloniti matericu da bi Rejčel i njen sin preživeli.

U tom trenutku, Rejčel je preživela kliničku smrt. Čitava dva i po minuta, njeno srce nije kucalo, ali su lekari, srećom, uspeli da je vrate u život, a na svet je došao i zdrav dečak po imenu Džejms.

Danas je Rejčel mama četvoro dece i srećnija je nego ikada jer je uspela da se oporavi i sada uživa u životu sa svojom porodicom.

"Presrećna sam jer imam srećnu i zdravu porodicu", rekla je Rejčel. "Sama pomisao da sam mogla da umrem tako iznenada je zastrašujuća."

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica