Hektor je žarko želeo da poseduje „Plejstejšn 4“, zbog čega je mesecima štedeo novac i uspeo da sakupi tri stotine dolara. Međutim, kada je čuo za slučaj žene i njene ćerkice koje su izgubile život u požaru u blizini njegovog porodičnog doma, ovaj dečak je malo bolje razmislio i shvatio da mu nova konzola za igrice nije neophodna. Zato je odlučio da svoju ušteđevinu uloži u nešto korisnije – detektore dima za stotinu kuća u njegovom okruženju.

„Zaista me zaboli kada čujem da je neko nastradao u požaru“, rekao je Hektor medijima koje je zainteresovala njegova priča i dodao da je spasavanje života važnije od igranja igrica.

Ovaj dečak velikog srca sam je došao na ideju da se odrekne svoje ušteđevine kako bi što pre sve njegove komšije imale detektore dima i kako bi bio siguran da će oni biti bezbedni, a rešio je da ponovo počne da štedi novac za konzolu. Ipak, on to neće morati da čini, jer je osoba koja je želela da ostala anonimna, nakon što je čula Hektorovu dirljivu priču, poklonila dečaku novu konzolu i dodatnih stotinu dolara za detektore dima u domovima stanovnika Grand Prerija, Hektorovog rodnog gradića.