Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskrene reči jedne majke: Ja sam mama koja preskače stranice dosadnih slikovnica!

Kada biste morali da izdvojite sve dobre i manje dobre stvari koje činite kao roditelj, da li biste mogli biti potpuno iskreni? Da li biste priznali da ne podsećate decu da operu ruke pre ručka?

  Izvor: Foto: Profimedia

Mama blogerka Betsi Šo odlučila je da napiše listu priznanja o svim aspektima sopstvenog majčinstva - i o onima kojima je nezadovoljna i o onima na koja nije ponosna. Ona je svoj dirljiv i iskren blog nazvala "Ja sam mama koja zaboravi da podseti decu da operu ruke", a on se sastoji iz podužeg niza priznanja koja se tiču roditeljstva. Pogledajte šta ona smatra svojim najdubljim majčinskim tajnama.

„Ja sam mama koja smešno lako začne dete, a tokom trudnoće pati kao mučenik. I ja sam mama koja je dojila bez brige, ali se često osećala tužno i nervozno dok je to radila.

Ja sam mama koja daje otkaz kada čeka bebu. I ja sam mama koja se ponekad oseća nesposobno jer ne ume da uspostavi balans između posla i majčinstva.

Ja sam mama koja ne može da ostavi svoje bebe, ali se često pitam kako bi bilo da nisam majka. Ja sam mama koja nikako da upamti da podseti decu da operu ruke pre obroka.

Ja sam mama koja je, kada su moja deca bila mlađa, maštala da, zaposli bebisiterku samo da bi uspavala decu, da sedne na ivičnjak i pije hladno pivo. I ja sam mama koja je retko zvala bebisiterke jer je ušuškavanje moje dece nešto što ne želim da delim ni sa kim ko nije bio deo njihovog začeća.

Ja sam mama koja preskače stranice dosadnih slikovnica. I ja sam mama koja se potresla jer njena dvanaestogodišnja ćerka više ne želi priču pred spavanje.

Ja sam mama koja je sipala javorov sirup u mleko svoje ćerke da bi ga popila. I ja sam mama koja je stavljala fino izmleven spanać maskiran u biljke u gotovo sve.

Ja sam mama koja ponekad zaboravi da je njen posao da prepozna i pohvali temperament svojih ćerki umesto da pokuša da ih oblikuje po svojoj volji. I ja sam mama koja je bolno svesna sve što može da čini bolje.

Ja sam mama koja igrališta smatra dosadnima i usamljenima. I ja sam mama koja je nekada davno, nakon izlaska iz kluba, odlazila u dečje parkove da se ljulja...

Ja sam mama koja je poželela da izađe iz svoje kože od nervoze kada je bila ’zaglavljena’ u kući s bebom jednog divnog zimskog dana. I ja sam mama koja je naučila svoju decu da vole kišovite dane, zaleđene reke i skijanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica