Trogodišnji Ilajdža Edni iz Baklanda u Engleskoj  imao je prelepu plavu kosu dugu 60 centimetara. Nikada se nije ranije nije ošišao, a to je bio povod prolaznicima i neznancima da mu često govore: „O, kako slatka devojčica“, dok je on iznervirano odgovarao: „Ja sam dečak!“

Zbog toga je Ilajdža odlučio  se reši svoje duge kose i pokaže svima da je on, ipak, sladak dečak. Njegova mama Amber objasnila je zbog čega je Ilajdža tada prvi put otišao kod frizera.

Pogledajte:

Trogodišnjakinja donirala kosu deci oboleloj od raka

„Ilajdža je uvek imao prelepu kosu, pa sam mu dozvolila da je pušta. Mekana je kao svila. Ali ljudi su počeli da misle da je devojčica i to ga je mnogo nerviralo, pa je odlučio da ima frizuru kao dečak”, priznala je ona.

Međutim, neće samo Ilajdža imati koristi od toga – njegovi roditelji pokloniće njegovu kosu organizaciji „Fond male princeze“, koja pomaže decu koja gube kosu. Takođe, oni će sami skupiti neophodnih 350 funti kako bi perika bila napravljena i kako roditelji deteta koje će se njome služiti ne bi morali da troše preko potrebni novac za lečenje. I sam Ilajdža je veoma uzbuđen što će pomoći svojim vršnjacima, iako ga je ima organizacije navelo na pogrešno mišljenje.

„Ilajdža svima priča da svoju kosu daje siromašnim pricezama i veoma se raduje zbog toga. On kaže da više ne želi da ima kosu rok zvezde i da želi da izgleda kao njegov stariji brat. Ako skupimo novac za periku, porodica deteta kojem bude poklonjena neće morati da plati za nju. Skupili smo polovinu novca, a nadam se da ću uskoro prikupiti sav novac. Za male devojčice kosa je veoma bitna, pa sam sigurna da će Ilajdžina kosa usrećiti neku od njih”, rekla je Ilajdžina mama.

Ovaj neodoljivi trogodišnjak prečesto se sretao s pitanjem da li je bata ili seka jer se nikada u životu nije ošišao, pa je rešio da to konačno uradi i pokloni svoju kosu mališanima obolelim od raka.