Audicije za najbolji glas „Čarolije“ održaće se tokom jeseni ove godine, i to u svim većim gradovima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a organizatori spremaju vredne nagrade za finaliste takmičenja.

„Audicije kreću već na leto. Format je osmišljen tako da učesnici pevaju pred stručnim žirijem, koji čine Leontina Vukomanović, Vladimir Graić i još jedna VIP ličnost, čije ime produkcija drži u tajnosti. Deca će biti podeljena u dve starosne grupe, i to učenici do sedmog razreda osnovne škole i tinejdžeri”, rekao je za “Kurir” izvor blizak organizaciji festivala i objašnjava da će biti reč o ozbiljno organizovanom program i veoma vrednim nagradama za mališane.

“Posle eliminacionih rundi takmičenje se seli u veliki studio sa impozantnom scenografijom. Pobednik dobija snimanje albuma koji će objaviti „Siti rekords“. Pesme za učesnike i dalje će raditi renomirani domaći autori poput Bajage, Bore Čorbe, Lene Kovačević i drugih, a o pobedniku će se pitati i publika”, navodi izvor.

Inače, neke od poznatih domaćih pevačica bile su zvezde muzičkog festivala „Čarolija“, poput Nevene Božović, Sonje Škorić i Sofije Šašić, a od sada će se, zahvaljujući novom konceptu, o razvoju mladih talenata muzički stručnjaci sada brinuti od malih nogu.