Ejveri Pačet se klimao jedan zubić, zbog čega je imala spremnu „lančić za zubiće“ u kojoj bi ga sačuvala kako bi kasnije stavila svoj zub ispod jastuka i da bi, prema američkoj tradiciji, Zuba vila došla da ga uzme i nagradi je što je bila dobra devojčica. Međutim, iako joj je zub ispao, lančić nije poslužio svrsi – Ejveri je pala tokom odmora, njen zub  pao s lanca, a ni ona ni njene drugarice nisu uspele da ga pronađu, uprkos isrcpnoj potrazi. Ova devojčica se veoma rastužila jer je jako želela da ostravi zubić za Zubnu vilu.

Ipak, kada je direktor škole video da je Ejveri tužna, odlučio je to ne sme biti slučaj i pronašao način da joj vrati osmeh na lice, setivši se jednog trika koji je izveo kada je drugi učenik izgubio svoj zub. Napisao je zvanično pismo Zubnoj vili i rekao Ejveri da ga odnese kući i stavi ispod jastuka kako bi bila sigurna da će ga Vila dobiti.

Draga Zubna vilo,

Dugo ti nisam pisao, pa se nadam da si dobro.

Ejveri je izgubila zub u sredu, 9. aprila 2014. godine u našoj školi. Stavila ga je na svoj lančić, ali je izašla napolje, saplela se i izgubila ga.

Veoma je tužna, pa sam joj rekao da sam ti i ranije pisao i da si prihvatila pismo umesto zuba. Molim te, prihvati ovo pismo i ostavi poklon za njen izgubljeni zub – to bi nam mnogo značilo.

Hvala ti na svoj pomoći.

Srećan let!

Pozdrav,

Gospodin K. Vejr (u ime Ejveri)
Direktor“

Ejverina mama bila je izuzetno dirnuta ovim gestom, pre svega zato što se direktor toliko potrudio da nešto što je moglo biti tužno sećanje pretvori u nešto predivno i jedinstveno.

„Ono što je nama sitnica deci može biti  nešto ogromno, zbog čega je važno naći se detetu i pružiti im brigu koja im je potrebna“, objasnio je skromni direktor Vejr za „Hafington Post“.