Italijanski fotograf Gabrijel Galimberti nije otac, ali je oduševljen mališanima i njihovim uživanjem u igranju – do te mere da je obišao planetu kako bi ovekovečio ponos i sreću koju mališani sa svih strana sveta osete kada su okruženi svojim omiljenim igračkama. Galimberti je, naime, obišao čak 58 država za trideset meseci, a svaki od njegovih domaćina imao je mališana zaljubljenog u igru i igračke. Maštoviti fotograf je, pre polaska iz sve od zemalja, ovekovečio nežne i vesele prizore dece koja stoje između svojih autića, lutkica, motora, plišanih meda, ali i neobičnih igračaka, poput naočara za sunce.

Njegova inspiracija i modeli bili su mališani uzrasta od tri do šest godina, koji su veoma pažljivo poređali svoje igračke i pozirali pored njih.

„Bio sam veoma iznenađen time kako su deca lako razumela moj projekat“, primetio je Galimberti. „Bilo je lako steći njihovo poverenje. Jednostavno, igrao sam se s njima a potom sam mobilnim telefonom fotografisao njihov ponos i sreću pored igračaka.“

Inače, Galimberti je ovekovečio prizore mališana iz bogatih i iz siromašnijih porodica i decu svih boja kože i religija. Na kraju, bez obzora na to što neka deca imaju mnogo, a neka vrlo, vrlo malo, ovaj fotograf je izveo jednostavan i predivan zaključak: svako dete voli da se igra!

Pogledajte neodoljivu, veselu, ali i pomalo dirljivu galeriju fotografija mališana sa svih strana sveta, različitog socijalnog statusa, boje kože i veroispovesti koji su složni u jednom – prelepo je igrati se!