Nejmar, Mesi, Ćavi i Inijesta, najbolji fudbaleri katalonskog kluba, pozirali su Metu Groningu, autoru najduže emitovane crtane serije na svetu, a rezultat ove saradnje su fantastični crteži – njihove „simpsonizovane“ verzije. FOX je ranije već objavio Ćavijev portret, a juče se na zvaničnom nalogu ove televizijske mreže na društvenoj mreži „Tviter“ pojavio i grupni portret fubalera popularne Barse.

Ovo nije prvi put da se američka serija bavi fudbalom i fudbalskim zvezdama, uprkos tome što je ovaj sport manje popularan u SAD nego u Evropi. Naime, prošlog meseca su se stanovnicima Springfilda pridružili fudbaleri Čelsija – Petr Čeh, Fernando Tores, Frenk Lampard, Eden Azar i Džon Teri. Nešto ranije, među likovima „impsonovih“ našli su se Pele, Ronaldo, Ariaga...

Epizoda koja će se baviti promocijom fudbala biće emitovana krajem karta, a nosiće naziv „Ne moraš voleti sudiju“. Homer, najpoznatiji crtani tata na svetu, spletom neobičnih okolnosti postaće sudija na Svetskom prvenstvu u fudbalu i uspeće da se uplete u gangsterske prevare s nameštanjem rezulata utakmica.