Uprkos tome što neki mališani razbijaju igračke sa željom da otkriju kakve su iznutra i uprkos tome što svi u detinjstvu svoje omiljene crtane likove i igračke doživljavaju kao stvarne, malo ko bi želeo da sazna kako izgleda Barbikin skelet ili želudac Velikog Štrumpfa. Štaviše, to mnogima verovatno nikada nije ni palo na pamet, ali su umetnici uvek bili drugačiji od većine. Tako se jedan američki dizajner zapitao kakva bi mogla biti unutrašnjost nekih od omiljenih likova naših detinjstava i napravio skulpture svog viđenja.

Džejson Frini, dizajner iz Merilenda, osmislio je verzije lutaka omiljenih crtanih likova i igračaka mnogih generacija dece koje izgledaju nešto drugačije nego što smo navikli. Jedna polovina njihovog tela je, naime, potpuno uobičajena, dok druga otkiva njihov skelet i unutrašnje organe.

"Kreirao sam ove skulpture kako bismo svi videli ove likove iznutra, naročito njihove groteskne skelete", objasnio je Frini u intervjuu "Dejli Mejlu". "Uvek je veoma zabavno dizajnirati ih jer to čini poznate likove živima – oni dobijaju čitavo telo i nisu više sačinjeni samo od plastične spoljašnjosti."

Ove, pomalo bizarne, kreacije, uz to što su, svakako, netipične, nisu ni lako dostupne svima, jer se njihova cena kreće od hiljadu do čak osam hiljada dolara. Među njima se mogu naći Veliki Štrumpf, Barbika, Helou Kiti, Miki Maus, Super Mario i mnogi drugi dragi likovi koji vam mogu pomoći da bolje razumete anatomiju, ali vam lako mogu pokvariti uspomenu na detinjstvo...

Pogledajte kako je Frini video unutrašnjost nekih od dragih igračaka koje ćemo uvek pamtiti...

Američki dizajner Džejson Frini izrađuje skulpture ljupkih i dragih likova iz crtanih filmova, video-igara i popularnih lutaka tako da jedna polovina njihovih tela otkriva kako bi oni mogli izgledati bez kože.