Francuska glumica i režiserka Eleonor Pura zapitala se kako bi život izgledao kada bi se uloge polova obrnule i kakav je svet u kom su muškarci diskrimisani zbog svog pola. Zbot toga je snimila desetominutni film "Potlačena većina", koji nam prikazuje jedan dan diskriminisanog muškarca.

Njemu žene dobacuju prostote dok vodi svoje dete u vrtić. Ulicama džogiraju žene nagog torzoa. Njegov prijatelj druge vere nosi maramu jer je takav zakon. Žene uriniraju na ulici. Prolaznice ga vređaju i seksualno zlostavljaju. Policajka ga ne razume i komentariše da mladiću kom je nadređena lepo stoje pantalone. I, povrh svega, partnerka čoveka koji je imao užasan dan samo zbog toga što je određenog pola smatra da je tražio šta je dobio – ipak je obukao kratke pantalone i obuo japanke. Šta je drugo mogao da očekuje?

Prizori koje ćete videti u filmu su prozori koje viđamo svakog dana, a ipak deluju neobično. Razlog za to je što smo navikli da su u ulozi ovog nesrećnog čoveka viđamo žene, a diskriminacija nije nešto na šta se društvo sme navići.