Brijana Bond je čitavog svog života imala problem s gojaznošću. Njena majka pokušavala je da trenira s njom i da promeni nezdrave navike u ishrani koje je Brijana formirala, ali je njena ćerka uvek odustajala od fizičkih aktivnosti i vraćala se brzoj hrani. Brijanina mama Hilari kaže da je bilo bolno posmatrati devojčicu koja teži 79 kilograma kako odlazi s treninga.

Zbog toga je Hilari donela odluku da čitava porodica trenira redovno i naporno jer će jedino tako pomoći Brijani i pružiti joj preko potrebnu podršku. Zato su Bondovi prelazili i preko šest kilometara dnevno, četiri puta nedeljno.

"To je nešto najteže što sam ikada uradili", kaže Brijanina mama. "Događalo se da odbija da se pomeri, ali se naša strogoća isplatila."

Četrnaest meseci kasnije, vaga je pokazivala da je ova devojčica izgubila više od trideset kilograma. Ona je u međuvremenu počela da trenira plivanje i košarku, a uz to se pridružila i navijačkoj ekipi svoje škole.

"Ponekad mi telo poručuje: ’Lezi, ne mogu to da radim’, ali mi mama pomaže da nastavim", kaže Brijana.

Pored toga što je stalno fizički aktivna, Brijana se hrani zdravo, a njen uspeh je još jednom nagrađen – učestvovaće na juniorskim Olipijskim igrama kao vrsna plivačica.

Ona dodaje da je njena promena načina života motivisala mnoge njene prijatelje da učine isto – prate njen režim ishrane i vredno treniraju.

"Ovo je potpuno promenilo njen život", kaže Brijanina mama. "Po prvi put u svom životu, ona može da bude dete."

Jedanaestogodišnja devojčica iza SAD je, zahvaljujući svojoj mami, promenila u potpunosti svoj način života, zdravstveno stanje i, čak, uspela da se plasira na juniorske Olimpijske igre.