Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontroverzna igrica o liposukciji povučena iz prodaje

Igra za decu koja se sastoji od izvođenja liposukcije, šminkanja i presvlačenja Barbike izazvala je izuzetno negativnu reakciju javnosti, zbog čega je povučena iz prodaje.

  Izvor: Foto: Youtube

Kontroverzna igrica za korisnike ajfona, namenjena devojčicama uzrasta do devet godina, u kojoj je zadatak bio liposukcijom napraviti savršenu ženu od gojazne, a potom je našminkati i obući, više se ne može kupiti putem servira "Ajtjuns".

Igrica pod nazivom "Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie" zahteva izvođenje niza estetskih operacija, a praćena je uputstvima o bezbednom izvođenju liposukcije.

"Ova nesrećna devojka ima toliko kilograma da joj čak ni dijeta ne može pomoći", navodi se u opisu igrice. "U našoj klinici moramo sprovesti liposukciju koja će je učiniti savršenom. Moraćemo da izvršimo male rezove na problematičnim regijama tela i ‘isisamo’ masnoću. Doktore, da li ćete je vi operisati?"

Na Barbikinom telu, na samom početku igrice, zatičemo šest problematičnih regija, iz kojih je neophodno izvaditi masne naslage. Nakon što se ona oporavi od operacija, devojčice koje igraju igricu imaju priliku da je našminkaju i obuku po želji, ali i da uperede sadašnji izgled Barbike s pređašnjim i budu ponosne na svoje delo.

Nakon pritužbi roditelja, ova igrica je povučena iz prodaje, a nešto duže od nje se na Internetu zadržala aplikacija sličnog koncepta, naziva "Plastic Surgery", koja je uklonjena ove nedelje.

"Barbara voli da jede mnogo hamburgera i čokolade, pa je sada ružna. Plastični hirurg mora izvršiti operaciju njenog tela i lica kako bi joj vratio savršen izgled", stoji u opisu ove igre.

"Ne želimo da poruke koje ove aplikacije šalju utiču na naše devojčice i da one sa pet ili sedam godina drže dijetu. Ovakve aplikacije su potencijalna opasnost i dobro je što smo preduzeli prvi korak kako bi one bile uklonjene", kaže Laura Bejts, tvorac projekta "Svakodnevni seksizam".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica