Advokat iz Buenos Ajresa, Lorena Herbeno, odmah nakon otpuštanja iz porodilišta sa devojčicom, posumnjala je da je došlo do greške i da je njena biološka beba sa drugom porodicom. Nakon kontaktiranja vlasti, urađene su genetske analize i zaplenjena je dokumentacija privatne klinike San Huan gde se Lorena porodila.

Lorena se porodila carskim rezom 30. septembra i rečeno joj je da je devojčica teška 3,1 kilogram. Međutim, prilikom otpuštanja su joj rekli da je beba rođena karlično i da je teška 3,8 kilograma.

"Provela sam tri nedelje sa bebom koja  nije moja ćerka, ali sam joj pružila svu ljubav. Znala sam da je to činila i druga žena", izjavila je Lorena.

I pored toga što gospođa Herbeno za sada ne želi  da tuži kliniku, ona ipak ima nameru da svi čuju za zamenu beba i način na koji je do toga došlo. Lorena ističe da predstavnici klinike nisu reagovali na njene molbe, kao ni na prigovore druge porodilje, Veronike Tehada.

Kada su se Veronika i Lorena kasnije srele u klinici, njihove sumnje su se pojačale. Dve majke su se redovno čule telefonom i razmenjivale fotografije beba preko interneta, sve dok nisu stigli rezultati DNK testova i bebe vraćene svojim pravim majkama.