Roditelji za svako svoje dete veruju da je jedinstveno, posebno i natrposečno. Sin Kejt Midlton i princa Vilijama je rođen u kraljevskoj porodici, treći je na listi naslednika britanske krune i njegovo rođenje su slavili milioni širom sveta. On spada u jednu od 2.200 beba koje se svakodnevno rode u Velikoj Britaniji, a prema statistici, ipak nije prosečan dečak. Evo nekoliko zanimljivih statističkih podataka. 

S obzirom da će ova kraljevska beba biti opisana kao beli Britanac, mali naslednik je manjina u odnosu na ostalu novorođenčad u ovoj zemlji. Svega 30 odsto beba rođenih u Londonu, spade u tu etničku kategoriju.

Mladi princ ipak spada u većinu engleskog stanovništva, 65 procenata beba rođenih u zemlji je belo. 

Kraljevska beba poseduje još jednu bitnu razliku u odnosu na ostale bebe sunarodnike, majka malog dečaka je poreklom iz Engleske, što je retkost među ostalom londonskom decom. Većina majki, tačnije 57 odsto, čije su bebe rođene u glavnom gradu Velike Britanije, potiče iz drugih zemalja.
Ova brojka je nešto drugačija za Vestminstersku opštinu, gde je vojvotkinja od Kembridža donela na svet svoju bebu, jer je 73 procenta majki iz inostranstva. 

Činjenica da su roditelji princa venčani, takođe ga stavlja u manjinsku grupu, jer većina beba rođenih u Velikoj Britaniji potiče iz vanbračnih zajednica.

Prosečna težina na rođenju dečaka u Britaniji je 3,400 kg, dok je sin Vilijama i Kejt, sa težinom od 3,800 kg, ipak natprosečan.

Najpopularnije ime za dečaka u Londonu je Denijel, a u Velsu i Engleskoj Heri. Moraćemo da sačekamo zvanično saopštenje o tome kako će se mali princ zvati, pa da zaključimo da li je i zbog te činjenice dečak natprosečan.