Prema rezultatima istraživanja kompanije P&G, izležavanje i prospavana noć u krevetu sa partnerom, stvari su koje najviše nedostaju novopečenim mamama.  Na trećem mestu je spontanost i mogućnost promene plana u poslednjem trenutku, a majkama nedostaje i neometan razgovor sa prijateljima i obroci van kuće. Takođe, na listi stvari koje se u roditeljstvu smatraju privilegijom su i romatični trenuci sa partnerom.

Ispitivači su utvrdili da je 41 procenat novopečenih majki opisao prve nedelje sa bebom kao haotične, a čak 47 procenata je izjavilo da su bile presrećne, ali iscrpljene. Tek je 15 odsto žena je imalo osećaj da stvari drže pod kontrolom i da su bile dobro organizovane. Svaka četvrta majka je izjavila da im je značila pomoć partnera, prijatelja ili rođaka, i da su tako mogle malo vremena da posvete sebi.

Psiholog Linda Papadopulos  kaže da je normalno da se majkama ponekad čini da im je život haotičan i da gube kontrolu, jer je materinstvo najveća, ali u isto vreme i najlepša životna promena.